Undgå stress – hvordan undgår du stress?

iMindfulness- download til din iPhone, Sluk eller sæt din mobil på fly mode og brug så 4 min på dette program min 1 gang om ugen.

Meditation har gjort meget godt for alle slags mennesker men ikke alle er med på at det kan gøre dig rask hvis du er syg og gøre dig godt hvis du er stresset eller du kan bruge det lige meget hvor du er og hvornår. Bagefter vil du føle dig frisk og fyldt med ny energi.

I princippet kan du meditere alle vegne: Når du sidder i bussen, i toget, på toilettet, på besøg hos svigermor… osv.

Mindfulness på iPhone

Du skal bare lige sætte din iPhone på meditation og så koncentrere dig om din vejrtrækning, og fokusere på lydene i rummet hvor du er eller i bussen eller ude i naturen. Kan du komme til det kan du lukke øjnene men er det ikke så smart, lige der hvor du nu befinder dig, så kan du bare lade bilkket falde på noget uinteressant og så bare mærke dig selv.
Mange mennesker kan ikke holde ud at mærke sig selv og derfor skal de hele tiden være “igang med noget”. For nogle er det kun den måde de kan leve deres liv på men for andre ville det være godt bare at starte i det små og mærke sig selv lidt for en ganske kort stund, og så lidt igen måske nogle dage efter og så fremdeles indtil du kan holde ud at mærke dig selv mere og mere.

Mindfulness = undgå stresset hverdag

Ved meditation sætter du nogle svingninger igang i hjernen som gør at du faktisk hviler din krop og dit sind i endnu højere grad end når du sover. Du kommer ned i nogle beta svingninger, som gør at du udskiller affaldsstoffer, at du rekonvaleserer, at din krop at rehabiliterer og du kan rent faktisk blive hurtigere rask hvis du er syg eller du kan gå fra at være stresset til at have overskud og styr på dit liv.

I vores moderne verden skal alting fungere optimalt og gør det ikke det skal det helst fikses og det skal fikses hurtigt, så vi igen kan blive produktive og effektive. Men den menneskelige krop og hjerne er ikke lavet til at skulle fungere som en bevidstløs maskine. Vi kan kun yde så og så meget og kun hvis andre forudsætninger er på plads, så som at vi har fået den rigtige føde, at vi har sovet om natten, at vi ikke er nervøse eller stressede over et eller andet, og at vi får variation i vores arbejde og pauser og fridage.

Hvordan virker det her Mindfulness

Er alle disse forudsætninger ikke nogenlunde på plads så overbelaster vi os selv og så vil der på et eller andet tidspunkt være noget i kroppen eller sindet der siger fra. Når det så sker er vi mennesker tilbøjelige til at dulme kroppen eller sindet med medicin, så vi ikke mærker signalerne fra os selv, for at kunne køre videre som om intet var galt. Men til slut vil vores arbejde ikke være lige så effektivt og godt som det ville have været hvis de menneskelige krav havde været opfyldt, og så vil kroppen og sindet sige fra i en sådan grad at vi ikke kan arbejde mere overhovedet. Det vil være depression, udbrændthed, kronisk smerte eller noget andet der vil bremse kroppen i en så alvorlig grad at vi ikke mere kan yde noget som helst og så skal der hvile og reconvalesens og eventuelt medicinsk eller terapeutisk behandling til i rigtig lang tid før den menneskelige krop og sindet igen bliver istand til at arbejde.

Hurtigt forløb mindfulness

Hele dette forløb er langvarigt og belastende for alle der prøver det. Og derfor er det jo meget, meget klogere at lytte efter når de første kropslige tegn på stress og udbrændthed viser sig.

Og så handle! Gøre noget ved det som ikke fungerer! Ændre på det syge i miljøet. Lige meget hvor lidt eller hvor meget der skal til.

Hurtig indsats er så meget vigtigere end at prøve at vænne dig til situationen.